Over mij

Sylvia Heijnens, ik ben eigenaar van Heijnens Consulting. Ik heb sinds een aantal jaren mijn praktijkadres in Wageningen. Voorheen werkte ik in Rhenen en Veenendaal. Vanaf 1988 tot 2016 heb ik gewerkt als energetisch/paranormaal therapeut, trainer en (kinder)coach. Tegenwoordig richt ik mij op het coachings- en trainingsdeel. Daarnaast ben ik eigenaar van Uitvaartbegeleiding Wageningen.

Vanaf 1974 ben ik met tussenpozen 14 jaar werkzaam geweest als manager bij diverse uitzendorganisaties. Mijn ervaring, opgedaan in het zakenleven, heeft mij veel voordeel gegeven om als therapeut “met beide benen op de grond” mijn werk te doen.

“Mijn betrokkenheid bij mensen was tijdens deze periode al van dien aard, dat de benadering vanuit de holistische visie op de mens mij het werk als therapeute en trainer/coach vergemakkelijkte.”

Omdat het belangrijk is om goed te kunnen functioneren binnen de gezondheidszorg is het van belang geweest om geschoold te zijn. Vandaar de keuze om een 4-jarige HBO opleiding natuurgeneeskunde aan het  Johan Borgman College (HJBC) in Utrecht te volgen. Hier ben ik vanaf 2000 ook als docent en coördinator werkzaam geweest. Ook werkte ik voor de HGU Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

Verder heb ik mij bekwaamd in het geven van trainingen en coachen van groepen en individuen en heb me speciaal toegelegd op het begeleiden van kinderen.

Als docent Autogene Training (ontspanningstraining) verzorg ik diverse workshops die gericht zijn op het leren omgaan met je energie. Ook geef ik trainingen voor bedrijven en instellingen, zoals energiemanagement, mindfulness, communicatie en stresshantering.

“Ik vind het een uitdaging om vitaliteit en energie over te dragen. Het boeit mij om met humor, betrokkenheid en respect te werken aan een gezonde balans tussen actie en ontspanning. Mijn inspiratie is mensen hun kracht te laten (her)ontdekken waardoor ze weer verder kunnen.”